Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Především je třeba urychleně vystoupit z EU.

Abychom mohli být svobodnou, samostatnou a hrdou zemí, nesmíme dovolit našim poblitikům lézt do bruselského zadku.

0 0
možnosti
MK

M82i31l63a41n 74K15e53s74l

8. 2. 2015 21:42

Česko silné a sebevědomé?To snad ani nejde.Dvakrát jsme měli na kahánku a nikdo nám nepomohl.Okupovali nás Němci.Velmoci Francie a Británie nás Němcům věnovali a naši sousedé Poláci a Maďaři se porcování republiky zúčastnili.Okupovali nás Sověti.Velmoci USA,Francie,Británie si v radě bezpečnosti plamenně zařečnily,sousedé při internacionální pomoci asistovali.Historické zkušenosti nás učí,že když je zle tak je Bůh vysoko a pomoc daleko.Věříme,že by se vyplnilo rčení "do třetice všeho zlého".Přišli jsme na to,že hlavou zeď neprorazíme,jen si ji natlučeme.Nevěříme,že by nás NATO spasilo.Je nás málo tak se budeme chovat jak káže pud sebezáchovy.Přežili jsme německou okupaci,přežili jsme socialismus,přežili jsme Sovětskou okupaci a když nás nezblbnou tak přežijeme i tu "putinovskou" a možná i islamismus.

1 1
možnosti
JC

Byli jsme před Vídní a jsme i po ní.

Byli jsme před Berlínem a jsme i po něm.

Byli jsme před Moskvou a jsme i po ní.

Byli jsme před Bruselem a budeme i po něm.

0 0
možnosti
Foto

Byli jsme svého času poučování Pavlem Kohoutem, že ten správný liberální kapitalismus se rozvíjí v Rusku, nikoliv v Evropské unii. Z toho důvodu je nutné především hájit Rusko před ukrajinskými oligarchy.

0 0
možnosti
JR

J98a78r39a 60R86a47n43k

8. 2. 2015 20:43

Dulezite je, aby si CR zachovala "mezinarodne" rovnou pater, tak jak Zeman spustil....od zacatku to bohuzel nevypada dobre.

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlasR^R^

1 0
možnosti
PK

Co třeba udělat průzkum veřejného mínění v ČR a zjistit jaké politické směřování vlastně má ČR mít a podle toho by se měla vláda řídit?

Vláda by měla plnit za každých okolností vůli občanů. Pokud vůle občanů bude nemít zahraniční politiku pak jí stát prostě nemá dělat. 

Já jsem skutečně nikde neviděl ani náznak průzkumu veřejného mínění které by jakkoliv indidkovalo jak má mezinárodní politika ČR vypadat... 

Když jsme u toho tak v podstatě žádná ze stran ve volbách o své zahraniční politice neříkala vůbec nic - takže podle mne ani současná vláda nemá mandát žádnou zahraniční politiku vykonávat - volební témata byly v této republice prakticky vždy čistě interní věci této republiky a se zahraniční politikou neměli nic společného.

0 2
možnosti
Foto

... nebo směrem k ukrajinským oligarchům?

1 0
možnosti
JM

Vždy když se česká vláda pokusí hájit zájmy naší země spoustu lidí jako je pan Kučera to vyděsí. Naštěstí pro ně období naší samostatnosti nikdy nejsou dlouhá. Že bychom byli silným státem, se nám vzhledem k rozloze a počtu obyvatel může jen zdát. Abychom byli sebevědomým státem, museli bychom o sobě svobodně rozhodovat, to nám myslím nehrozí. Jedině, že bychom tak zdegenerovali, že by jsme byli hrdí, jak dokážeme sloužit svému pánu. Se západem jsme spjati stejně jako jsme bývali s východem a asi stejně svobodní. Plnohodnotným členem NATO jsme asi tak, jako jsme bývali plnohodnotnými členy Varšavské smlouvy. Rozhoduje někdo jiný. Jsem rád, že nejsme tak hluboko v US pozadí jako Polsko.

2 1
možnosti
Foto

Pane Manukjane, podstaný rozdíl mezi NATO a Varšavskou smlouvou je ten, že ve Varšavské smlouvě rozhodovalo pouze a jenom SSSR. V NATO musí být souhlas všech států, kteří jsou členy NATO.  Poláci jsou o proti nám hrdej národ, Jak řekl Hitler o nás: Češi jsou národem cyklistů: od pasu nahoru jsou předklonění, nohama stále kopou!"

2 0
možnosti
Foto

Myslím že autor zveličuje dopady sem nebo tam. S naší velikostí nic ve světové politice neznamenáme a měli bychom se řídit hesla mlčeti zlato........

0 1
možnosti
JH

Čím víc politická propaganda eskaluje, tím méně jí věřím. NATO bylo presentováno jako obranný pakt států svobody a demokracie aby nebyly ohroženy nesvobodou a autoritářstvím. Evropa ohrožena je, svoboda se již téměř vytratila, vše je regulováno, nařízeno, zakázáno nebo dotováno, či pozitivně diskriminováno. Toto ohrožení přišlo zevnitř a mohou si za to lidé sami preferencemi socialismu. Kdysi bývalo zvykem někomu, proti komu chci bojovat, vyhlásit válku. To se dnes již neděje, Kosovo NATO "osvobodilo" "humanitárním" bombardováním, Irák byl napaden bez varování, Kadáffí byl zlikvidován bez vyhlášení války. Teď se uvažuje o vojenské pomoci pololegální Ukrajinské vládě proti vlastnímu obyvatelstvu. Zatím jsem nezaznamenal jediný  obraný zásah NATO, dokonce nezabránilo ani přílivu ilegálů z muslimských zemí, což významné ohrožení demokracie je. My se nemusíme před nikým hrbit, můžeme mít svůj vlastní náhled na světové dění, nemusíme někomu přicmrndovat. Tedy zatím. Pokud by v EU skutečná svoboda a demokracie existovala, zůstalo by to tak, ale tendence jsou naprosto opačné, komunistické - kdo nejde s námi, jde proti nám.

2 2
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1737x
Zajímám se o vše , co člověka obohacuje....