Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Američani hrají pouze silovou hru. Kdo si dovolí jim oponovat, ten to pěkně schytá. Dovolit si to může pouze Německo, nebo Francie. Ani Britové nesouhlasí s dodávkou zbraní na Ukrajinu. Taky to za svůj postoj Merkelová od našich, především těch veřejnoprávních médií, pěkně schytala. Jiný postoj má např. i Slovenská vláda, nebo Maďaři a Rakušané na protiruské sankce.  V našich médiích jsou za tento postoj kritizovaní. Jako právě my by jsme měli být tou autoritou, podle které by se měl řídit celý svět. Všichni ví, že všechny ty špinavosti jsou Americké nápady, ale bojí se říci nahlas. Máme fandit Ukrajincům jak bombardují svá "neposlušná" města a okolí místo aby s nimi vedli dialog? Jsou to oni, kdo zabíjí těžkými zbraněmi své "neposlušné" obyvatelstvo a ničí infrastrukturu. Každý stát na světě by podpořil na obranu své krajany. Agresor na vlastním obyvatelstvu je Ukrajina, separatisté se pouze brání a ještě jim to máme mít za zlé?

1 2
možnosti

Víte, já slyšel projev Biddena na Ukrajině. On tam ne párkrát ale snad desetkrát zdůraznil, že Rusko Ukrajinu energeticky vydírá. Před všemi kamerami světa. Ve chvílích, kdy je naprosto zřejmé, že Rusko by podle Biddena energeticky nevydíralo Ukrajinu jen tehdy, pokud by jí dodávalo plyn zadarmo a pokud by nepožadovalo úhradu dlužné částky. A to při rétorice ukrajinských představitelů, kdy jen věcně a technicky už člověk pochybuje, zda ti ukrajinští představiteli neutekli z blázince, z čehož je usvědčují vlastní kyjevští odborníci právě na tu energetiku. Tak tvrdá a nehorázná to je lež.

Důležitost té konference? Ve světle onoho projevu Biddena nulová. Takže pro Vás srozumitelným jazykem. Rusko samozřejmě těžko může dodávat zadarmo nebo za nižší ceny. To snad budete schopen pochopit i Vy. Evropa a USA - to už je též přece zřejmá věc. USA takové ekonomické vazby s Ruskem jako Evropa nemá. Ty sankce poznamenají ekonomiku Evropy velice podstatně, zatímco USA se prakticky nedotknou. Vy netušíte, že obchodní obrat mezi Rusy a USA dokonce o cca 6% stoupl, zatímco mezi Evropou a Ruskem poklesl řádově o 20%. Takže nemohou najít společnou řeč, tím spíše, že přes veškerou rétoriku USA mají svou vlastní linii k Rusku, kde je naprosto zřejmě vidět, že Evropa od počátku nehraje ani ty pověstné druhé housle.

Víte jen člověk znalostí Štětiny, Kocába nebo Vašich,  může psát a opisovat voloviny.

V čem podle Vás spočívá důležitost monologu hluchých? Má jen a jen propagandistický význam, přesně v duchu, ve které jste věc uchopil. Není holt nad pocit, že jste něco strašně objevného či podstatného světu sdělil. Ach, jo.

5 2
možnosti
Foto

I96v11a35n 72M63a28r55e69k

8. 2. 2015 17:57

!!Trošku špatná úvaha. Dnes se tak "rozhoduje" o tom jestli zanedlouho vůbec nějaké Česko bude.

Díky (komu si doplňte) nás spíš čeká apokalypsa ,budeme obětováni zájmu byznysu,o nic jiného nejde , na to vemte jed ! Rv !!

3 1
možnosti
Foto

Ještě že čest naší republiky zachraňoval na konferenci pan Karel Schwarzenberg. Ten měl ve věci geopolitického směřování ČR vždy jasno:-):-)

2 2
možnosti
RH

už možná proto tam měl někdo být.. V Mnichově se rozhoduje o osudu a bezpečnosti Evropy a my tam nikoho nepošleme. To je problém, ať již vnímáme ukrajinskou krizi jakkoli. Česká politická reprezentace prostě největší evropskou krizi za posledních pětadvacet let neřeší.. :-/

6 2
možnosti
KS

Pane autore,Vaše úvaha je dle mého názoru úplně zcestná.Nechci urážet,ale Váš pohled na svět je černobílý a velice jednoduchý.Já osobně nemám pocit,že podporou ruského postoje v otázce Ukrajinské občanské války bych podporoval nějakého ruského oligarchu.Řídím se vlastním rozumem a zkušenostmi,které jsem v životě získal.Touha obyvatel východní Ukrajiny po svébytnosti je přeci zcela legální.a to i tehdy pokud by důvodem nebyl násilný převrat v Kyjevě.Vy ale chcete,aby se celý náš národ rozhodl podporovat zemi,myslím tím kyjevskou Ukrajinu,která pod taktovkou vlastních oligarchů dokázala svoji zemi za uplynulá léta rozkrást a přivést na pokraj bankrotu.Chcete,aby se celý náš národ postavil za ukrajinské zrůdy,zabíjející vlastní obyvatelstvo.Chcete ,aby se celý náš národ postavil slepě na stranu fašistů.Proč? Proč máme zase podléhat nějakým dogmatům s opačným znaménkem.?Proč se jako svébytný stát nemůžeme řídit obyčejným rozumem?

8 3
možnosti
JT

s tím svébytným státem bych byl opatrný, to už zdaleka nejsme.

1 0
možnosti
JJ

Češi byli ve své historii nespolehlivými spojenci velmi často. A vždycky na tu svou pštrosí politiku doplatili.

4 4
možnosti
AS

A16d84a27m 92S44t14a78v87a

8. 2. 2015 17:31

"...se odehrává boj o geopolitické směřování...."? Autore, probuďte se. Co tu píšete to jsou zbytnělá dogmata o mezinárodní politice  z konce studené války, dodnes  mnohými impotentními politiky, i našimi,  uplatňovaná. Dnes se jedná jen a jen o duchovní i technologickou soutěživost - aby lidstvo vytvářelo nadčasové hodnoty. A je přirozené, že každá demokratická  země si jen brání svůj prostor pro uskutečňování těchto cílů. Nad čím vy tu vzlykáte, je skutečně je sekundární povahy. Nejzávažnější problémy mezinárodní politiky velice kreativně řeší, i svými pracovními zahraničními cestami,   prezident Zeman. I navzdory všem svým oprskávačům.

5 3
možnosti
JJ

Co jiného je "geopolitika" než bránění svého prostoru pro uskutečňování svých cílů?

1 0
možnosti
RH

Tato vláda ve skutečnosti žádnou zahraniční politiku nemá..

6 1
možnosti
AS

A19d23a63m 51S70t64a73v79a

8. 2. 2015 17:33

Bobe, neva, má ji prezident, A to nás táhne i když nás kdekteří světoví ignoranti oprskávají. Nesmíte však na ně dát a musíte trochu uvažovat.

1 3
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1737x
Zajímám se o vše , co člověka obohacuje....